Sokaknak okoz problémát és csak nyűgnek számít a kert karbantartása. Ennek természetesen számos oka lehet de a leggyakrabban azért van ez így mert nem állnak rendelkezésre megfelelő szerszámok az adott munka kényelmes elvégzéséhez. Bármennyire hihetetlen a kerti munka lehet puszta kikapcsolódás is, csupán be kell szereznünk a megfelel eszközöket. Lássuk milyen kerti eszközök, gépek, kiegészítők léteznek melyek megkönnyítik a kinti munkavégzést.

Fűnyírók

Fűnyírója általában minden kertes házban élőnek van, de nem mindegy hogy milyen, ugyanis óriási különbségek léteznek a fűnyírók között. Először is két csoportra lehet osztani a fűnyírókat. Árammal és benzinnel működőkre. Az áramos fűnyírókkal nehezebb a munka hiszen állandóan kerülgetni kell a vezetéket, illetve kisebb a teljesítménye is mint a benzineseknek. A benzinnel működő fűnyíróknál nincs ilyen probléma, én inkább azt ajánlanám. Ha fűnyíró vásárlás előtt állunk akkor a prémium márkás fűnyírók benzines meghajtással bizonyára felkeltették már érdeklődésünket. Ha azt szeretnénk könnyedén menjen a fűnyírás feltétlen érdemes ilyesmiben gondolkodni.

Védelem a lábon és a kézen

Bizony a kerti munka során nagyon fontos hogy megfelelő védelmet kapjanak kezeink és lábaink. Sokan hajlamosak erről megfeledkezni és kesztyű nélkül utcai cipőben igyekszenek elvégezni a kinti teendőket.

prémium márkás fűnyírók benzines meghajtással

Bakancsok

A kinti munkákat általában az embernek állva kell elvégeznie. Ezért is nagyon nem mindegy hogy milyen lábbeliben is végezzük el a munkát. A legjobb ha vásárolunk erre a célra egy munkavédelmi bakancsot. Ezek a bakancsok nem csak kényelmesek hanem megvédik a lábunkat a külső behatásoktól, így nem kell attól tartanunk hogy ráesik valami a lábunkra.

Kesztyűk

A kéz védelme szintén kiemelt szerepet játszik. A kerti munkavégzés során általában nagy terhelésnek van kitéve, ezért fontos hogy valamivel megvédjük azt. Munkavédelmi kesztyűben sokkal könnyebb lesz a munkavégzés. Kimondottan jó lehet ha valamilyen szúrós fát akarunk megmetszeni mint például az akác.

 

Kategória: Zöld