A vezetési élmény hosszú távon, bizonyos helyzetekben elképesztően monoton tud lenni. Ezért szinte mindenki feldobja az utazást valamilyen zenével. Azonban az évek során egyre inkább patika mérlegen mérik ki nekünk a zenéket és a műsorokat az adók, mivel mindenkinek meg akarnak felelni és ezzel mindenkit fel is idegesítenek. Mi viszont ne zavartassuk magunkat és csatlakoztassunk egy király bluetooth kihangosító segítségével kedvenc audio fájljainkat.

A bluetooth kihangosító előnyei

Mindenkinek vannak kedvenc zenéi, lejátszási listái és albumjai. Ezeket egy jó minőségű bluetooth kihangosítóval szuper minőségben tudjuk hallgatni az autóban is kedvünk szerint válogatni. Nincs többé recsegő hangzásvilág, hiszen lossless formátumban is bömböltethetjük kedvenc muzsikáinkat.

bluetooth kihangosító

Azonban nemcsak zenét, hanem podcastokat is tudunk hallgatni. A zenéhez képest ez nagyobb agytornát jelent, így érdemesebb a monotonabb utakra, autópályákra hagyni ezeknek a hallgatását. Ugyanígy tudunk hangos könyveket is betenni. Sokszor lehet olyan érzésünk, hogy egyszerűen nincs időnk haladni egy régóta megszerzett könyvvel azonban audiobook-ként gyorsan felhozhatjuk a lemaradásainkat

Vezetési élmény és biztonság

A kihangosítók emellett legtöbbször már mikrofonnal is rendelkeznek, így a telefonunk összekapcsolásával sokkal egyszerűbben tudjuk majd kezelni az autóban fogadott hívásainkat. Ez egyrészt biztonságosabb hiszen nem kell fél kézzel vezetnünk. Másrészt így szabályos a vezetés közbeni telefonálás, és jobb ha nem kockáztatunk egy olyan bírságot ami egyébként sokkal többe kerül nekünk mint egy belépő kategóriás kihangosító beszerzése.

Ráadásul egy ilyen eszköz felállítása pofon egyszerű, főleg az újabb autókban. A régebbi kocsikban pedig érdemes egy hangszóróval rendelkező verziót beszerezni, hiszen sokszor már sérültek a hangszórók.

+1 érdekesség a Bluetooth-ról

A nevét a skandináv fejlesztésű rendzser a 10. századi király Harald Blatand-ról kapta. Ő volt az az aki egyesítette a széthúzó törzseket, mint ahogyan most teszi az elektronikai eszközökkel a bluetooth alkalmazása.

 

 

Kategória: Kocsik