Kelet-Magyarország számos kiváló kirándulási hellyel szolgál az utazni vágyók számára. Ha több időnk van az országban és nemcsak Budapestre vagy a Balatonra vagyunk kíváncsiak, akkor nem érdemes kihagyni a Kelet-Magyarországon hatalmas területben elterülő Hortobágyi Nemzeti Park területét, ami méltán lett a világörökség része. A végtelen síkságok, a délibáb és a változatos madárvilága olyan látnivalókat nyújtanak az idelátogatóknak, amiket nem látunk minden nap. Garantáltan maradandó élmény a külföldieknek és a helyieknek is egyaránt. A magyarok számára is egy olyan hely, amit pár évente érdemes meglátogatni. Szálláshely kapcsán mehetünk vendégházba, választhatjuk az airbnb-t, de mi azt javasoljuk, hogy érdemes egy kényelmes és minden szempontból megfelelő hotelt választanunk szálláshelyül. Ebben a cikkünkben a Polgáron helyezkedő Outlet Hotel lesz a fő témánk, mely Kelet-Magyarország frekventált helyén helyezkedik el.

outlet hotel polgár

Outlet Hotel: négy csillagos hotel Polgáron

Az Outlet Hotel üzleti úton lévőknek és családi pihenésre vágyóknak is remek választás. A business célból érkezőknek konferencia terem áll a rendelkezzésükre, melynek technikai felszereltsége lehetőséget ad a rendezvényeknek, előadásoknak. A pihenni vágyóknak és családoknak a wellness részleg teheti még különlegesebbé a pihenést: úszómedence, jacuzzi, szauna és masszázs, minden van itt, ami az ellazuláshoz szükséges lehet. A hotel közvetlenül az M3-as autópálya mellett helyezkedik el, így nem kell messzire kóvályognunk, miután lejöttünk a pályáról. Ha a Hortobágyon vagy Kelet-Magyarország egyéb területein kirándulunk, akkor a szálláshely megfelelő választás szálláshelyül.

Hortobágy és látnivalói

A Hortobágy a nyugalom és meghittség helyszíne. Látnivalókért érdemes felkeresni a Hortovágyi Nemzeti Park Igazgatóságának weboldalát: https://www.hnp.hu/hu, ahol részletes programok után tájékozódhatunk. Ha ott járunk semmiképp se hagyjuk ki a Kilenclyukú hidat és a Látogatóközpontot. Ezután keljünk útra a tanösvényeken vagy válasszunk vezetett túrát. Mindkettőre van lehetőségünk, akár gyalogosan, akár kerékpárosan. Ha gyerkőcökkel vagyunk, akkor mindenképpen érdemes meglátogatni a Hortobágyi Vadasparkot vagy a Pusztai Állatparkot. A hely megannyi csodát tartogat számunkra, így garantáltan élményekkel gazdagon fogunk hazaérkezni.