A legtöbb nagyvállalat Budapest külső területein rendezkedik be, legyen szó gyártásról, raktározásról, esetleg mindkettőről egyszerre. A nagyobb gyáraknak nyilván nincs elég hely a belvárosban, ezért a külső kerületekbe vagy az agglomerációs településekre szorulnak ki tevékenységük folytatásához. A Schoeller Allibert budaörsi telephelye is ezért van ott, ahol: a cég telephelyének itt volt lehetőség berendezkedni.

Mit érdemes tudni a Schoeller Allibertről?

A Schoeller Allibert egy holland gyökerű vállalat, azonban az elmúlt évtizedekben szinte mindegyik európai államban jelen vannak. A közép-kelet európai egyik gyáruk épp hazánkban található, de Spanyolországban, Franciaországban és számos más nyugati államban is folytatják előállítói és újrahasznosítói tevékenységüket.

A cég visszaforgó azaz RTP csomagolásrendszerek kidolgozásával, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Elsősorban azoknak a vállalatoknak, akik vezető pozíciót töltenek be az áruszállításban, és főleg nagykereskedések és áruházláncak számára szállítanak be.

A cég együtt dolgozott a termékeik fejlesztésekor vezető gyártókkal italos rekeszeik és például az autóiparban használatos tároló ládák fejlesztésekor is.

Schoeller Allibert budaörsi telephelye

Miért van szükség RTP csomagolásra a logisztikában?

Biztosan te is tudod, hogy a világon az egyik legnagyobb problémát a műanyagszennyezés jelenti. Ez az anyag rendkívül hasznos az emberiségnek, de sajnos nem tudjuk felelősségteljesen használni. Rengeteg használati tárgyunkat és eszközünket gyártjuk műanyagból, azonban ezek között olyanok is vannak, amelyeket egyetlen használat után a szemetesbe dobunk.

A szállítmányozásban ilyenek pl. az egyszer használatos frissen tartó fóliák, és a hozzájuk hasonló kiegészítő csomagolások. Megfelelő minőségű konténerek és ládák használatával azonban ezeket ki lehet iktatni a disztribúcióból. A Schoeller épp ilyen eszközöket gyárt már több mint 50 éve. Kínálatukban a népszerű euro ládák, m30-as rekeszek, IBC tartályok mellett olyan innovatív eszközök is helyet kaptak, mint a nagyméretű összecsukható FLC konténerek és a palackhordozók. Természetesen, azt mondanunk sem kell, hogy vissza lehet hozzájuk szolgáltatni az elhasználódott termékeket, és ők újrahasznosítják.

Kategória: Ipar