A nagyobb terek világításához sokkal több energiára van szükség, mint egy hagyományos otthonban. Egy iskolába, műhelybe, kórházba emiatt speciális megvilágítási megoldásra lesz szükségünk. Amellett hogy elsődleges szempont, hogy jusson elegendő fény a munkához az is fontos, hogy gazdaságos legyen. LED-es technikával például rengeteg pénzt spórolhatunk és emellett sokkal környezettudatosabb megoldás, mint a régimódi neoncsövek.

Mi a megfelelő LED világítás nagyobb terekhez?

A fénycsöves LED armatúra kifejezetten a fentebbi céloknak tesz eleget. Népszerűségét egyrészt hosszú élettartamának köszönheti, hiszem akár 50 ezer óráig is működőképes. Emellett fénye is sokkal stabilabb és barátságosabb: biztosan mindannyian találkoztunk már a zavaró, villogó neoncsövekkel. Ezt a LED-del elfelejthetjük, hiszen az egyenletesen bocsájtja ki a fényt. Szintén mellette szól, hogy nem tartalmaz higanyt, mint korábbi társaik, így környezetbarátabb. Azonnal teljes fényt sugároz és hőt sem termel világítás közben, így az energiát is mérsékeltebben fogyasztja. Látjuk tehát, hogy számos tulajdonsága amellett szól, hogy ledes fénycsöves lámpatest legyen a nagyobb terek megvilágításához a választásunk.

Természetesen mivel a nagyobb terekhez nagyobb mennyiséget kell beszereznünk egyszerre, így érdemes a gyártóktól vagy forgalmazóktól egyedi árajánlatot kérni. Az egyszerre történő nagyobb mennyiségű rendelésnek azonban az előnye, hogy házhozszállítják nekünk, ráadásul ilyen nagy mennyiség mellett már döntő többségben a szállítás ingyenes.

ledes fénycsöves lámpatest

Hova forduljunk, ha LED világítást szeretnénk nagyobb terekhez?

Számos céghez fordulhatunk, ha LED világítást szeretnénk akár a műhelybe, vagy termekbe, csarnokokba. Érdemes olyan webáruházat választanunk, ahol nagy a választék, illetve a leírásokból könnyedén el tudjuk dönteni, hogy számunkra melyik típus lenne a legalkalmasabb. Természetesen az adott webshopot fel is hívhatjuk, hogy tanácsot kérjünk tőlük. Ők könnyedén el tudják mondani a méretbeli és típusbeli különbségeket, valamint fel tudják hívni a figyelmünket olyan szempontokra, amire mi nem biztos, hogy egyből gondolnánk. Nem mindegy például, hogy kintre vagy bentre lesz rájuk szükségünk. Éppen ezért bátran kérdezzünk a szakértőket.

 

Kategória: Építészet