Főzés közben a konyhatündérek legfontosabb eszköze a kés lesz. Azonban a nem arányos, életlen esetleg gyenge minőségű pengék nemcsak veszélyesek, de lassítják is a munkát. Egy profi szakácskés segítségével azonban már egy alkalom után érezni fogjuk a különbséget a korábbi eszközünkhöz képest.

A szakácskés választás kritériumai

Mint minden tárgynál itt is ezerféle szempont alapján dönthetünk, hogy mivel akarunk dolgozni. Azonban az otthoni használatra egy belépőkategóriás penge is tökéletes megoldást fog jelenteni évekig, ha nem évtizedekig.

Az első fontos szempontunk az alapanyag lesz. Itt érdemes jó minőségű acélt vagy valamilyen ötvözetet választani. Kerámiákkal nem érdemes vacakolni, hiszen előbb utóbb eltompulnak. Az élesség viszont kulcskérdés a főzés során. És egy igazán kiváló pengét minden nagyobb használat előtt meg kell majd éleznünk a tökéletes hatás érdekében.

szakácskés választás

A másik nagyon fontos szempont a fogás tökéletesítése. Minden embernek más a kézmérete ezért más markolatra is van szüksége. Ez a stabilizáció szempontjából lesz lényeges. A késsel körkörös mozdulatokat fogunk végezni egy képzeletbeli egyenes felett és a legjobb hatás érdekében maximális kontrollra lesz szükségünk. Ne féljünk kipróbálni akár több típust is mivel csak így találhatjuk meg az ideális markolatot.

A kés használata a mindennapokban

A hosszú távú megőrzés érekében pár alapszabályt érdemes betartanunk. Mindig erős fogással tartsuk a kést: három ujjunk a markolaton, kettő pedig a penge végének két oldalán legyen. Amikor a másik kezünkkel stabilizálunk éppen valamilyen ételt, akkor pedig tartsuk a pengét végig a vágódeszkán. Hogy a vágódeszka ne csúszkáljon érdemes egy benedvesített papírtörlőt alá rakni. Ne felejtsük el az egyes alapanyagok között elmosni a kést, fertőtlenítős mosószerrel.

Akit pedig még több információ érdekel a szakácskésekről, annak érdemes felkeresnie ezt a gasztro webshopot is: https://www.gasztro-palazzo.hu/konyha/szakacskes-konyhakes/ . It akár meg is tudja vásárolni majd álmai konyha pengéjét.

Kategória: Webshop