A LED fények egyik legjobb tulajdonsága a rendkívüli tartósságuk mellett, hogy igen sokféle fényforrás kialakítható velük. Elegendők fővilágításnak is spot lámpák formájában, de ha sejtelmes, vagy ellazító hangulatra van szükség is bátran nyúlhatunk hozzájuk. A LED szalaghoz való vezérlő segítségével még a fényerősséget is lehet állítani: cikkünkből te is ihletet meríthetsz otthonod fényeihez.

Nappali világítás

A nappali az a helyiség a lakásban, ahol a család apraja-nagyja szeret összegyűlni és a pihenés kerül a középpontba. A legfontosabb, hogy ne legyen a nappaliban túl erős, túl hivalakodó a világítás, hiszen megzavarhatja az elcsendesedés óráit. Legyen szó olvasásról, közös társasjátékozásról vagy esetleg tévézésről, oldalfali lámpák vagy rejtett fények is tökéletesek ebben a helyiségben. LED szalaghoz való vezérlő használatával a díszléc mögé rejtett LED-ek erősségét könnyedén olyan erősségűre tudjuk állítani, amilyenre szükségünk van.

Konyhai világítás

A konyhában elsősorban olyan fényekre van szükségünk, melyek megfelelő fényviszonyokat biztosítanak a főzéshez és az azt megelőző előkészítéshez. Igen kedveltek azok a szalagfények, melyek a konyhaszekrény felső eleminek alján futnak. Ezeket konyhapult világításnak is szokás nevezni. A hozzávalók felszeletéséhez, mosogatáshoz is megfelelő fényt nyújtanak, főleg akkor, ha természetes fehér színű LED-eket választunk hozzájuk.

led szalaghoz való trafó

Fények a fürdőszobában

A fürdőszobában a fővilágítás mellett a tükörnél is fontos, hogy jó minőségű lámpák legyenek. Borotválkozáshoz, fogmosáshoz, sminkeléshez, szépítkezéshez is fontos a tökéletes minőségű megvilágítás. Ha a fürdőszobai szekrényünkben gyárilag nincs felkapcsolható fény, akkor mi magunk is nagyon könnyen kialakíthatunk egyet. Az öntapadós LED szalagok kiválók erre a feladatra és trafóval kedvünk szerint állíthatjuk be a fényerősséget. Ha nincs szükségünk zuhanyozáshoz erőteljes világításra, akkor is felkapcsolhatjuk. Egy hosszú és fárasztó nap végén tökéletes egy forró zuhanyt venni vagy megmártózni a kádban a kedvenc sorozatrészünk mellett. Ehhez a hangulathoz is szuperek a visszafogott LED fényforrások.

Kategória: Világítás