A kutyatartást manapság már sokkal magasabb szinten űzik a 21. századi gazdik, mint korábban. Ennek egyik eredménye, hogy szerencsére egyre több a felelős ebtartó, akik mindent (is) szeretnének megtenni kutyájuk boldogságáért. A másik vonzata a jelenségnek, hogy egyre többféle minőségi eledel és eszköz lát napvilágot, ami a kutyák és gazdik jólétét egyaránt szolgálja. Cikkünkben most a kutyafésűk méhkirálynőjét fogjuk bemutatni: Furminator A-tól Z-ig!

Furminator aljszőrkefe: milyen kutyáknak való?

Mindnek. Nyilván a kínai kopaszkutyán nem nagyon van mit fésülgetni, de összességében minden szőrös kutyának megtalálhatjuk a kínálatban a megfelelőt. Rövid, hosszú bundájú ebeket egyaránt fésülhetünk a Furminatorral, csak oda kell figyelnünk, hogy a megfelelőt válasszuk.

Apropó, Furminator: azt se felejtsük el, hogy kis, közepes és nagyobb testű kutyusoknak eltérő kefét kell venni. Igazából ez elsősorban a gazdik dolgát könnyíti meg. Egy nagyobb kutyának, mint egy bernáthegyi vagy agár szélesebb kefére van szüksége, mint egy tacskónak.

furminator

Miért az aljszőrt kell eltávolítani?

A Furminator kutyafésők ebben különböznek a többi terméktől: kizárólag a felesleges szőrszálakat távolítják el a kiskedvencek bundájából. Tavasszal, a téli bunda levetésekor a kutyák a testhőjük megtartására növesztett alsó, puha szőrréteget vedlik le. A lakásban tartott kedvenceknél például sokkal könnyebben át lehet vészelni a vedlési időszakot, ha egy olyan profi eszközzel végezzük a fésülést, mint a Furminator.

Ugye, hogy te is szívesen megúsznád a napi porszívózást? A legegyszerűbb – és ezt tapasztalt kutyásoktól lestük el a futtatóban -, ha az esti nagy játékhoz leviszed magaddal a fésűt. Amikor kedvenced kirohangálta magát és elfáradt, akkor érdemes magadhoz hívni és szabadtéren kifésülni a bundáját. Ez főleg azoknál a kutyáknál előnyös, amelyeknek igazán hosszú szőre van. Így nem a lakást piszkolod össze a rengeteg szőrrel, hanem szabadtéren elvégzed a kényes munkát és a futizás végén kutyusod gyönyörű bundával mehet haza.

 

Kategória: Állatvilág