Műanyag konténerek

Zöldség és gyümölcs nagykereskedelemben a raktározáshoz és szállításhoz egyaránt gyakori a nagyméretű konténerek használata. Ezekben a tárolóegységekben kizárólag ömlesztve lehetséges a különböző zöldségek vagy gyümölcsök szállítása ezért csak olyan árut helyezzünk bele, mely biztosan nem fog megsérülni. Paradicsom, barack, paprika, vagy citrom raktározására például alkalmatlan. A sérülékeny puha gyümölcsöket semmiféleképp ne tegyük konténerekbe mert biztosan kárunk fog belőle keletkezni. Alkalmas viszont például dinnyék, tök, vagy zellergumó szállítására.

Konténereink fontos hogy a lehető legjobb minőségű anyagokból készüljenek hiszen nagy teherbírással kell rendelkezniük. A benne tárolt árut feltétlen meg kell óvnunk a lehetséges sérülésektől, ezért vásárláskor ne az ár legyen a leginkább meghatározó tényező, hanem a minőség. Ha nem fordítunk elegendő figyelmet árucikkeink tárolóegységeire, félő hogy megsérülnek a benne a gyümölcsök vagy zöldségek. A bevételkiesés elkerülése végett mindig legyünk nagyon körültekintőek konténereink kiválasztásakor.

M10,M20,M30-as rekeszek

Az M10-es rekesz a legkisebb szabványméretű láda, melynek használata a zöldség és gyümölcs kereskedelemben nagyon gyakori. 10 centiméter magas oldalfalakkal rendelkezik. Kiválóan alkalmas sérülékeny puha gyümölcsök vagy zöldséges szállítására, például: paradicsom vagy őszibarack.

Az M20-as rekesz nagyobb térfogattal rendelkezik mint az M10-es. Itt 20 centiméter falmagasságról beszélhetünk. Valamivel nagyobb méretű gyümölcs vagy zöldség szállítására szokták alkalmazni. Például leveles zeller, vagy cékla.

A legnagyobb szabványméretű rekesz m30-as jelzéssel van ellátva. 30 cm falmagasságú tárolóládák. Ezek már alkalmasak nagyobb méretű gyümölcsök és zöldségek szállítására is mint például sárgadinnye, görögdinnye, sütőtök.

rekesz-m30-as-jelzéssel

A rekeszek anyagát tekintve, leginkább műanyagból készülnek. Zöldség és gyümölcs kereskedelemben kiemelkedő a jelentőségük hiszen ebben tárolják a termékeket. Kényes és sérülékeny áru szállításához és raktározásához feltétlen minőségi rekeszeket kell hogy használjunk. Ha nem akarjuk hogy megsérüljenek árucikkeink mindenféleképp olyan helyről kell vásárolnunk ahol kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgoznak.  Lehetőleg olyan céget válasszunk rekeszeink beszerzéséhez mely nagy tapasztalattal bír tárolóegységek gyártásában. Ilyen vállalat a Scholler Allibert például, mely  kiváló ládákat gyárt. Érdemes ellátogatni a honlapukra és megnézni termékkínálatukat. Minden méretben készítenek rekeszeket melyek mindegyike remek választás, ha megszeretnék óvni zöldségeinket és gyümölcseinket.

Kategória: Logisztika