Az inzulinbeadás kellemetlen velejárója a cukorbetegségnek, de elengedhetetlen egészségünk fenntartásához. Éppen emiatt a szúrás tényéhez hozzá kell, hogy szokjunk. Ahhoz azonban nem kell, hogy fájjon is a művelet. Az inzulin beadásának egy kényelmes rutinná kell válnia az életünkben, hiszen nap mint nap meg kell, hogy szúrjuk magunkat. Ezt elérhetjük például egy pen tű vásárlása révén.

pen tű vásárlása

A pen tűk rendkívül vékony tűk, melyeket az  inzulintollakhoz lehet illeszteni. Vékonyságuknak köszönhetően a szúrás gyengéddé válik, a beadás sokkal kevesebb fájdalommal jár. Pen tűket könnyedén vásárolhatunk a különböző webshopokból. Szerencsére ezek a termékek mind bevizsgáltak és engedéllyel működnek a piacon, így nem kell attól tartanunk, hogy rossz minőségű terméket vásárolunk, amivel ártunk magunknak. Hogy milyen hosszúságú és vékonyságú tűt választunk abban orvosunk segítségét is kérhetjük.

A legfontosabb, hogy mindent tegyünk meg egészségünkért és ha az kellemetlen folyamatokkal jár, akkor se adjuk fel, hogy az eljárást minél kényelmesebbé tegyük magunk számára. Cukorbetegség esetén válasszuk a számunkra legideálisabb tűt, amivel a beadás kényelmessé és fájdalommentessé válik.

Kategória: Egészség